top of page

Inred för en tweenie

En tweenie in da house?

Några tips för tweenie-rummet. Tweenien är barn ena stunden och tonårig nästa. Det kan ställa till det lite.Här några av mina tips för att skapa inredning som håller länge.


1. I N VO L V E R A tweenien i planeringen. Planera, sök inspiration, spara bilder på det ni gillar. Sätt gärna en budget och prata om vad som är rimligt att göra. Nu och längre fram. Vad kan sparas, vad finns hemma, vad kan köpas begagnat? Tänk långsiktigt - vad funkar i många år framåt?


1. F U N K T I O N och flexibilitet. Sträva efter att det lätt går att förändra rummet. Till exempel genom att utgå från en neutral bas i färger och materialval och välj smart förvaring som gör det möjligt att både få fram och få undan saker smidigt. Satsa också på en stor matta. Den bjuder in till både lek och häng - beroende på dagsform och humör.


2. K L Ä D F Ö R V A R I N G. Kika på alternativa lösningar till traditionell garderob. En rejäl byrå ger god överblick. Bestäm tillsammans vad som ska ligga var och ta hjälp av Konmari-metoden - vik kläderna som små paket och lägg sida vid sida. Stapla alltså inte kläder höjden utan på bredden. En byrå ger dessutom en fin yta för att exponera saker gärna får vara framme som dels sätter stilen och som dessutom betyder något.

3. Finns behov att förvara armbandsur, smycken, solglasögon? En box/låda i papp med mindre fack kan vara en början. En i plexi är också trevlig när vill kunna se och kanske visa upp sina finheter.


4. Kommer ni lätt på kant med varandra du och din tweenie? Ta in en I N R E D A R E! En timme kan göra stor skillnad. Tweenien växer med uppgiften, känner sig tagen på allvar och no hard feelings men lyssnar kanske, eventuellt, möjligtvis lite, lite bättre på inredaren än på dig, eller?


Byrån på bilden heter Nordmela och kommer från IKEA. Den har fem rejäla lådor. Till höger finns dessutom en klädstång för favoritkläder. Jag blev fullkomligt överlycklig när IKEA lanserade serien och den funkar optimalt i sonens rum. Den är gedigen och tung, mörkt blå och ren i linjerna. Vi räknar med att sonen kan ha den i många, många år till. Han håller en helt annan ordning och hittar betydligt lättare i lådorna än i garderoben.

bottom of page