top of page

Att inreda trendigt och hållbart

Trender. Finns det egentligen något mindre hållbart? Tja, det är ju värt att fundera på. Men. Om du tänker trend som en spegel av våra val och livsmönster? Som reflekterar och synliggör, gör oss medvetna om något vi knappt noterat än. Inte som en dagslända, inte som ett dekret, utan som något som faktiskt berättar om vad vi väljer, hur vi väljer och varför, och vad det får för konsekvenser? DÅ blir det spännande, tycker jag. Mer åt: Varför spår trendanalytikerna just det här, just nu? Jo, för att de ser att... och hör att... Och det de ser och hör - det är vi. Det är vi.


Den första trendföreläsningen jag lyssnade på IRL var när jag gick på Berghs 1999. Då pratades det om vatten, det är det enda jag minns från den föreläsningen idag. Och ja, har inte du precis som jag ofta burit på en flaska vatten att ha med dig? Det gjorde vi knappast alls innan.


Och i år 2021, och med det vi har bakom oss från 2020 så är det mesta eller väldigt mycket annorlunda. Perspektiven är kortare. Kommer världen efter pandemin vara som den var innan? Och när når vi ens dit att vi kan säga efter pandemin? Nej, jag tror världen kommer se annorlunda ut. Men bra, bra kan det absolut bli. Ändå. Som i den här trenden, för 2022:

B A L E A R I C B R E E Z E

Tänk sommar. Semester. Eftermiddagssol. Gyllene ljus. Medelhav. Lite urvattnade färger, som om de är kyssta av solen. Bris. Brus. Sol. Skratt.


Färgskalan består av milda toner. Sandiga toner. Varma, mjuka. Och så ljusblått. Ljusblått kommer vi att se mycket av. (Jublar inom mig eftersom det är en av mina favoriter) Men var dyker färgerna då upp? Tja på allt möjligt. Kläder, inredning, detaljer, i reklam, i grafisk formgivning, på kaffekoppar. Men, det betyder inte att du måste haka på eller byta ut. Men kanske, kanske blir det så att du våren 2022 dras till och väljer just ljusblå papperservetter, eller en blekgul vispskål när du behöver köpa nytt.

Comments


bottom of page