top of page

Att inreda så du trivs

Att skapa det hem du trivs i tar i regel lite tid. Och ändå är det så viktigt för vårt välbefinnande. Här får du några tips på hur du kan gå tillväga om du vill öka trivseln. Sedan är det förstås olika vad som får oss att trivas, men några generella råd på vägen som du kan fundera på kommer här. Kanske är du redan på god väg, kanske har du lagt mycket tid på att renovera, planera, färgsätta och möblera. Heja dig! Bra jobbat! Eller så har du kört fast och känner dig osäker på hur du ska gå vidare, kanske känner du att du inte får till det riktigt.  1. Skapa en personlig stil Låt ditt hem spegla dig eller er som bor där och gör det genom att använda färger och mönster som du/ni tycker om och trivs med, och omge er med personliga föremål som minnessaker, konst, foton med mera.

  2. Skapa en avslappnad atmosfär Genom att välja färger och inredning som ger en avslappnad känsla, och dessutom använda generöst med textilier, ha en behaglig belysning är det lätt att skapa ett där du kan koppla av.

  3. Välj en harmonisk färgpalett Har du en röd tråd som löper genom hemmet? Det är annars ett tips för att skapa en helhetskänsla, sammanhang och lugn. Tänk på att olika färger kan påverka ditt humör och välj färger som passar dig. Du behöver för den skull inte ha samma färger i alla rum, men välja färger som på något sätt knyter an tillvarandra.

  4. Tänk på belysningen Använd rätt typ av belysning för att skapa en trivsam stämning. Flera ljuskällor och möjlighet att dimra dem efter aktivitet är ett säkert kort. Använd olika sorters belysning i rummet för att skapa variation och stämning och för att just kunna anpassa efter humör och behov. Komplettera med levande ljus.

  5. Ordning ger trivsel, eller? Nja, lite lagom stökighet kan vara bra mycket trivsammare än ett pedantiskt rent och välorganiserat hem. Här gäller det att känna in vad just du trivs bäst med - och skapa strukturer och system för att lätt kunna återfå och upprätthålla ordningen. Däremot röriga hörn eller ytor som du blir ledsen av att se - kämpa för att lösa upp dem och hitta andra lösningar. Organisera istället föremål på ett sätt som passar din livsstil. Flexibilitet är nyckeln för dig som vill ha lite av både och - ett kreativt och personligt kaos ibland, och lugn ibland.

Vill du ha hjälp att skapa mer trivsel? Hitta dina färger, din stil, din känsla? Tveka inte att ta kontakt.

コメント


bottom of page